Topics
Recent
Recent
Recent
Recent

Debati

Friday, October 01, 2004

Learn Albanian

Reading

Mbrëmë shikova në televizior debatin midis Bush dhe Kerry. Pas debatit, mendova që Kerry fitoi Bush sepse Bush nuk debatoi shkoqur. Kur prezentuesi bëri pyetje për Irakun, Bush nuk tregoi për planet e tij, por për planet e Kerry. Më ngjan se planet e tanishme për Irakun nuk janë të mira dhe çfarëdo plani ka Bush, ai ka nevojë për ndryshime.

Kur prezantuesi bëri pyetje për Korenë e Veriut, të dy burrat përgjigjen shumë mirë, por kishte shumë ndryshime në planet e tyre. Kerry dëshiron të negocioj në privat me Korenë e Veriut në të njëjtën kohë ai dëshiron të negocioj edhe me vendet e tjera aziatike. Bush nuk dëshiron të negocioj privatisht me Korenë e Veriut.

 
 
 

Vocabulary

Practice: < Recognition | Recall | None | Shuffle >
mbrëmëlast night
debat, -, -e, -et (masc.)(the) debate
debatojto debate
midisbetween
fitojto win
shkoqurclearly, unambiguously
prezantuesi (masc.)the presenter, the moderator
plan, -i, -e, -et (masc.)plan
më ngjan seit seems to me that ...
kam nevojëneeds, has need for
ndryshim (masc.)change
herë i njëjtesame time
ndërsaas
negociojto negociate
bashkëtogether
anketë, -a, -a, -at (fem.)poll
jam dakortto agree

posted by Blair Fraser at 5:08 pm | 0 comments