Topics
Recent
Recent
Recent
Recent

Pushimet e mia në Patras

Monday, September 20, 2004

Learn Albanian

Reading

Unë dhe gruja ime shkuam në Greqi dhe Shqipëri këtë vit. Në ditën e dytë, shkuam me autobus nga Athinë në Patras. Patras është një qytet më i vogel sesa Athina. Ka shumë rrugë të vogla dhe kisha të vjetra. Në Patras, bëmë një shëtitje në qender dhe shohim disa ndërtesa. Ne hamë drekë dhe darkë në Patras dhe pastaj shkuam në Corfu në një anije. Anija qe shumë e madhe. Në anije, udhetuam gjatë nate për tetë orë.

Në mengjes, qemë në Corfu dhe kërkuam për një hotel. Corfu qe shumë i bukur, me shumë pyje edhe shumë plazhe. Pamë Corfu nga një makinë.

 
 
 

Vocabulary

Practice: < Recognition | Recall | None | Shuffle >
pem/ë, -a, -ë, -ët (fem.)tree
pyll, -i, pyje, pyjet (masc.)forest
i/e vjetërold
anij/e, -a, -e, -et (masc.)boat
ne hamëwe ate
gjatëduring

posted by Blair Fraser at 1:53 pm | 0 comments